Ναυτικό Μουσείο Καβάλας logo

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Δ.Ν.Μ.Κ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. των Φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας σας πληροφορούν ότι για τους θερινούς μήνες οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου θα είναι από Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 έως 11.00 .
Για ομαδικές ξεναγήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα που βρίσκονται στην Ιστοσελίδα του Μουσείου www.nmkav.gr

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΝΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας συμμετείχε φέτος στον εορτασμό που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια  καθώς πολλοί συμπολίτες μας μαζί με τα παιδιά τους αλλά και το Νηπιαγωγείο Ροδολίβους Σερρών επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας στην ακτή της Ραψάνης (πρώην παιδότοπος Νεφέλες) και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ναυτικού Μουσείου Καβάλας κ. Χρ. Τζανάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέκο Ελευθερίου και την Γεν. Γραμματέα κα Αλέκα Νικολαΐδου.

Η συλλογή του Ναυτικού Μουσείου εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εκθέματα που οικειοθελώς και με χαρά προσφέρουν συμπολίτες μας. Τα νέα εκθέματα αφού καταγραφούν και συντηρηθούν, κοσμούν τις προθήκες του Μουσείου συμπληρώνοντας το θαλασσινό ταξίδι του τόπου μας στο χρόνο.

 

Continue Reading

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΦΕ

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΑΝΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τον Χρήστο Τζανακο, πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, βράβευσε η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) την Τετάρτη 3-4-2019 το βράδυ στην προσωρινή έδρα του Εκθετηρίου Ναυτικής Ιστορίας της Καβάλας στις πρώην «Νεφέλες». Τη βράβευση έκαναν τα μέλη της ΕΦΕ στην πόλη μας κ. Γιώργος Μυτιληνός - Συντονιστής της τοπικής ΦΕΚαβάλας -  και κα Μακρίνα Μπελετσέλη ως επίσημος Συνδεσμος της ΕΦΕ με την πόλη μας.

Στο αιτιολογικό της βράβευσης ο κ. Μυτιληνός ανέφερε πως ο κ. Τζανάκος αποτελεί μια πολυσχιδή προσωπικότητα που οραματίζεται το μέλλον σε σχέση με τις ανάγκες της πόλης μας και τη θάλασσα. Είναι σώφρων, ευγενής, διεκδικητικός και πάνω απ όλα αποτελεσματικός. Στο ζήτημα της ίδρυσης της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας – Παράρτημα ΕΦΕ πρωτοστάτησε σε όλα τα στάδια συγκρότησής της και τη στήριξε με κάθε τρόπο με αποτέλεσμα αυτή να σταθεί στα πόδια της κυρίως στα δύο πρώτα χρόνια από τη σύστασή της παρέχοντάς της στέγη και πολλές άλλες διευκολύνσεις. Η βράβευση προέβλεπε δίπλωμα τιμής σε χρυσοτυπία καθώς και χάλκινο μετάλλιο με την κεφαλή του Απόλλωνα.

Το υπόλοιπο μενού της βραδιάς προέβλεπε απονομές στους συμμετέχοντας στις διακρατικές εκθέσεις φωτογραφίας με την Σερβία κ την Κύπρο που έκαναν ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Κυπρίων κ. Αντώνης Μπέργκες. Απονομή διπλωμάτων για την έκθεση φωτογραφίας της ΦΕΚ στην Κίνα από την κα Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Απονομή των βραβείων του 4ου πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας με θέμα: «Άνθρωπος και θάλασσα» από μέλη του ΔΣ και στελέχη του Συλλόγου Φίλων του ΝΜΚ

Continue Reading

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

   

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και ο Σύλλογος Φίλων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, προκηρύσσουν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:

«Η Καβάλα χθες και σήμερα»

Οι φωτογράφοι δημιουργοί καλούνται να αποτυπώσουν εικόνες όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας αλλά και από το σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας της Δήμου Καβάλας. Οι άνθρωποι, η αγορά και η κίνηση της πόλης, τα κτήρια, οι δρόμοι, οι παραλίες, το λιμάνι, το καρνάγιο, η ιχθυόσκαλα, τα εργοστάσια, τα καπνεργοστάσια και οι καπναποθήκες, το υδραγωγείο με τις καμάρες, η χερσόνησος της Παναγίας, το Κάστρο, το Ιμαρέτ, το άγαλμα και το μουσείο του Μωχάμετ Άλι, ο δρόμος του νερού, τα Αρχαιολογικά Μουσεία, το Μουσείο καπνού, ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων (Ρωμαϊκή Αγορά και Αρχαίο Θέατρο), τα προϊστορικά Βραχογραφήματα, τα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια, τα Λασπόλουτρα, οι Ι. Ναοί με τα καμπαναριά τους, η διασκέδαση, το φεστιβάλ cosmopolis κά, αποτελούν κάποια από τα στοιχεία της θεματολογίας του διαγωνισμού που μπορούν να προσεγγίσουν οι φωτογράφοι.

Continue Reading

Περισσότερα άρθρα...

Επισκεφθείτε το μουσείο...

...ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της θάλασσας

Επικοινωνία

Ραψάνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1

Τ. +30.2510.240 668

Κ. +30.6977 391 605

Ε. nmkav.gr@gmail.com

Χάρτης

xartis

Είπαν για εμάς

Περιοδικό Αρχαιολογία & Τέχνες

Powered by Simple Web Design
Copyright © 2015 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας