Ναυτικό Μουσείο Καβάλας logo

Το Γράμμα Του Προέδρου

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι της φωτογραφίας γεια σας

Άλλο ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της θάλασσας που με περισσή στοργή χαϊδεύει τη χώρα μας, έφθασε στο τέλος του. Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2014 που συνδιοργάνωσε το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας και η ΕΦΕ, κλείνει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία με τόση αγωνία υποψιάζομαι όλοι σας περιμένετε. (55) καλλιτέχνες φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα προσέφεραν ότι καλύτερο είχαν να δώσουν σε έναν αγώνα ευγενούς άμιλλας και υποδειγματικής διοργάνωσης.

Για την ιστορία να πούμε πως συγκεντρώθηκαν συνολικά 173 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και 205 έγχρωμες. Νικητές θεωρούνται όλοι τους στη συνείδησή μας. Παρ όλα όμως αυτά κάποιοι αναγκαστικά ξεχώρισαν, όπως εξ άλλου γίνεται σε όλους τους αγώνες της ζωής.

Οι διοικήσεις του ΝΜΚ και της ΕΦΕ απετέλεσαν και πάλι τον θεματοφύλακα της αδιαβλητότητας του διαγωνισμού. Οι τρεις κριτές του διαγωνισμού, Δημήτρης Τουσίμης, Σπύρος Ιατρόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης, άνθρωποι γνώστες της φωτογραφικής τέχνης, παρέλαβαν ανώνυμα έργα και δούλεψαν με πάθος, επιμέλεια, ευσυνειδησία και βαθιά κριτική σκέψη. Τα πορίσματά τους παρ όλα αυτά τίθενται εκ των πραγμάτων υπό κρίση. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως άλλες συνθέσεις επιτροπών θα έβγαζαν άλλα αποτελέσματα. Εμείς σας χαιρετάμε και προτού σας δώσουμε ραντεβού για το 2016 στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα αυτή τη φορά το «Άνθρωπος και θάλασσα», σας υπενθυμίζουμε πως οι φετινές απονομές προγραμματίστηκαν για την 17η Ιανουαρίου και ώρα 7.30 στην Καβάλα, στην αίθουσα της Παλιάς Μουσικής στη χερσόνησο της Παναγίας με την ευγενική φιλοξενία του συλλόγου «Το Κάστρο». Σας περιμένουμε!!!   Τα έργα που βραβεύτηκαν ευελπιστούμε να έχουν αναρτηθεί εντός δεκαημέρου στην ιστοσελίδα του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας (www.nmcav.gr) η στο facebook (nautikomouseio)

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ
CHAIRMAN OF THE SALON

Επισκεφθείτε το μουσείο...

...ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της θάλασσας

Επικοινωνία

Ραψάνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1

Τ. +30.2510.240 668

Κ. +30.6977 391 605

Ε. nmkav.gr@gmail.com

Χάρτης

xartis

Είπαν για εμάς

Περιοδικό Αρχαιολογία & Τέχνες

Powered by Simple Web Design
Copyright © 2015 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας