Ναυτικό Μουσείο Καβάλας logo

Παρουσίαση Νέου Εμβλήματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας με σκοπό την παρουσίαση του νέου εμβλήματος του, το οποίο έχει αρχαιολογικό και Ιστορικό ενδιαφέρον .

Το νέο έμβλημα είναι ένα βραχογράφημα (πλοιάριο) που βρέθηκε στο λόφο πάνω από τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, δίπλα στο κάστρο που υπάρχει στη κορυφή του.

 

Μετά τον χαιρετισμό και το ιστορικό του Ναυτικού Μουσείου, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Μουσείου Χρήστος Τζανάκος, κύριοι ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο καταξιωμένος Διεθνής φωτογράφος Γεώργιο  Μυτιληνός, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μερκουρόπουλος και ο Οικονομολόγος, πρώην Καθηγητής του ΤΕΙ Ελευθέριος Παπαγιαννάκης.

Και οι τρείς ομιλητές εμπεριστατωμένα και με γλαφυρότητα τόνισαν την αξία των Βραχογραφημάτων, που τα χαρακτήρισαν ιστορικά μνημεία βαρείας κληρονομιάς αλλά και τη συμβολή του Ναυτικού Μουσείου, που επέλεξε να βάλει ένα στο έμβλημα του, αποδεικνύοντας έτσι τον σεβασμό στην πορεία του τόπου μας .

Τη εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της πολιτικής και εκκλησιαστικής ζωής του τόπου, του στρατού καθώς και πλήθος κόσμου, το οποίο αναγνωρίζει στο Μουσείο τη σημαντικότητα που έχει στη διαφύλαξη της ιστορίας της περιοχής, μιας περιοχής απόλυτα θαλασσινής.

Επισκεφθείτε το μουσείο...

...ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της θάλασσας

Επικοινωνία

Ραψάνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1

Τ. +30.2510.240 668

Κ. +30.6977 391 605

Ε. nmkav.gr@gmail.com

Χάρτης

xartis

Είπαν για εμάς

Περιοδικό Αρχαιολογία & Τέχνες

Powered by Simple Web Design
Copyright © 2015 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας