Ναυτικό Μουσείο Καβάλας logo

Μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας

Εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της πολιτείας

Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά καλημέρα σας.  Σήμερα είναι ημέρα χαράς για μας, τους ανθρώπους του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, γιατί πέρα από τις συναντήσεις μας με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε αυτόν εδώ το χώρο για σας, τους μαθητές της πόλης μας, μας δίνεται η ευκαιρία να σας βραβεύσουμε κιόλας για την προσπάθεια που καταβάλετε να διαγωνισθείτε και να συναγωνισθείτε μεταξύ σας στον τομέα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, προκειμένου να προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θάλασσα, με την οποία η χώρα μας είναι άρρηκτα δεμένη αιώνες τώρα.  

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία πέρσι του 1ου πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, αποφασίσαμε εμείς οι άνθρωποι του Μουσείου να προχωρήσουμε στην προκήρυξη αυτού του 1ου παγκαβαλιώτικου μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας δίνοντας σε σας την ευκαιρία να ανοίξετε τα φτερά σας, να αναπτύξετε το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας και να αγγίξετε τις έννοιες της φαντασίας, της σύνθεσης, του κοντράστ των χρωμάτων κά. ενιών που έχουν σχέση με την φωτογραφία .

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε τον Αριστοτέλη που τόνιζε :

« ΟΠΟΥ ΑΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑΥΘΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΣΤΙΝ »

Νομίζω ότι οι μαθητές μας τα πήγαν πολύ καλά, άλλωστε κάποιοι εμπειρογνώμονες κριτές του διαγωνισμού είναι εδώ κοντά μας σήμερα και μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν. Αυτό βέβαια φαίνεται και από την συμμετοχή που είχαμε , αφού συνολικά κρίθηκαν περισσότερα από 80 έργα.

Το βασικό θέμα για μας είναι ότι έγινε μια αρχή. Οι μαθητές  ήρθαν ποιο κοντά μεταξύ τους και έζησαν πιστεύουμε την θάλασσα ως στοιχείο αναπόσπαστο του ανθρώπου.  

Εμείς τους ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διέθεσαν και τους συγχαίρουμε όλους για το υπέροχο νοητό ταξίδι που έκαναν. Σ αυτόν τον αγώνα που έδωσαν δεν υπάρχουν ηττημένοι. Όλοι τους θεωρούνται στη συνείδησή μας νικητές. 

Επισκεφθείτε το μουσείο...

...ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της θάλασσας

Επικοινωνία

Ραψάνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1

Τ. +30.2510.240 668

Κ. +30.6977 391 605

Ε. nmkav.gr@gmail.com

Χάρτης

xartis

Είπαν για εμάς

Περιοδικό Αρχαιολογία & Τέχνες

Powered by Simple Web Design
Copyright © 2015 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας