Ναυτικό Μουσείο Καβάλας logo

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

   

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και ο Σύλλογος Φίλων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, προκηρύσσουν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:

«Η Καβάλα χθες και σήμερα»

Οι φωτογράφοι δημιουργοί καλούνται να αποτυπώσουν εικόνες όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας αλλά και από το σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας της Δήμου Καβάλας. Οι άνθρωποι, η αγορά και η κίνηση της πόλης, τα κτήρια, οι δρόμοι, οι παραλίες, το λιμάνι, το καρνάγιο, η ιχθυόσκαλα, τα εργοστάσια, τα καπνεργοστάσια και οι καπναποθήκες, το υδραγωγείο με τις καμάρες, η χερσόνησος της Παναγίας, το Κάστρο, το Ιμαρέτ, το άγαλμα και το μουσείο του Μωχάμετ Άλι, ο δρόμος του νερού, τα Αρχαιολογικά Μουσεία, το Μουσείο καπνού, ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων (Ρωμαϊκή Αγορά και Αρχαίο Θέατρο), τα προϊστορικά Βραχογραφήματα, τα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια, τα Λασπόλουτρα, οι Ι. Ναοί με τα καμπαναριά τους, η διασκέδαση, το φεστιβάλ cosmopolis κά, αποτελούν κάποια από τα στοιχεία της θεματολογίας του διαγωνισμού που μπορούν να προσεγγίσουν οι φωτογράφοι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  1. 1.     Μονόχρωμη
  2. 2.     Έγχρωμη

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τελευταία ημερομηνία παραλαβής των έργων

31/10/2019

Ημερομηνία κρίσης των έργων

10/11/2019

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

20/11/2019

 

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, στο fb (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΚΑΒΑΛΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕ), στον τοπικό τύπο της πόλης και θα αποσταλούν με e-mail σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΒΡΑΒΕΙΑ (τα ίδια και στις δύο κατηγορίες)

Χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα.

Αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα.

Χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.

(3) Έπαινοι (Α’ Β’ Γ’)

(3) Ειδικοί έπαινοι - ένας ανά κριτή σε έργα που δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω βραβεία.

Προβλέπονται αναρτήσεις στο 30% των συμμετεχόντων έργων.

*** Τα μετάλλια και τους επαίνους προσφέρει ευγενώς η μητρική Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, οδός Πόντου 2 Ιλίσια – Αθήνα.

Απονομή των βραβείων και έκθεση φωτογραφίας με τα έργα που βραβεύτηκαν και αναρτήθηκαν θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή. Ο χώρος και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος ερασιτέχνης ή επαγγελματίας από το σύνολο της επικράτειας και το εξωτερικό.
  2. 2.     Οι συμμετοχές υποβάλλονται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή σε cd ή dvd στο «Εκθετήριο Ναυτικής Ιστορίας της Καβάλας Μουσείου Καβάλας  στις πρώην «Νεφέλες» ή με ηλεκτρονική αποστολή στο mail: leascy8@gmail.com
  3. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δέκα έργα ανά κατηγορία συνοδευόμενα από το επισυναπτόμενο δελτίο συμμέτοχης. Δεν υπάρχει περιορισμός για υποβολή έργων που έχουν βραβευθεί σε άλλους διαγωνισμούς. Όλα τα έργα είναι αποδεκτά. Έργα όμως εκτός θεματολογίας θα απορρίπτονται.
  4. Διαστάσεις έργων: Η μικρή πλευρά 1080 pixels και η μεγάλη όχι μεγαλύτερη από 1920 pixels με ανάλυση στα 300dpi.
  5. Μορφή υποβαλλόμενων αρχείων jpeg.
  6. Μέγεθος ανά αρχείο μέχρι 3ΜΒ το ανώτερο.
  7. Ονομασία αρχείων ως εξής:

Κατηγορία Μονόχρωμη: MP- όνομα επίθετο - αύξων αριθμός - τίτλος έργου.

Κατηγορία Έγχρωμη:       CP- όνομα επίθετο - αύξων αριθμός - τίτλος έργου.

Έργα χωρίς τίτλο δεν θα γίνονται δεκτά και θα απορρίπτονται. Ο όρος άτιτλο επίσης δεν θα γίνεται αποδεκτός. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να συμφωνούν με τα αντίστοιχα στοιχεία του δελτίου συμμετοχής που θα υποβάλλεται. Έργα που θα φέρουν πλαίσιο η υδατογράφημα  ή το ονοματεπώνυμο του καλλιτέχνη δεν θα γίνονται δεκτά και θα απορρίπτονται.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

10 ευρώ, είτε ιδιοχείρως στις «Νεφέλες», προσωρινή έδρα του Συλλόγου Φίλων Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, είτε με κατάθεση στον λογαριασμό:

GR: 4001408000800002002024105 Τράπεζα Πειραιώς

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Πρόεδρος Χρήστος Τζανάκος - Πλοηγός, Πλοίαρχος Ε.Ν, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Μέλη: Αχιλλέας Ηλιάδης μέλος της ΦΕΚ - Διεθνής Φωτογράφος, Χρυσοχόου Κωνσταντίνος - Φωτογράφος , συνεργαζόμενος με την ΦΕΚ.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Γιώργος Μπαλαδάκης ΕΦΕ Χανίων, EFIAP/g, GPU Zeus, VIP 1, CR3, EHPS/g, Hon. PESGSPC, GPA PESGSPC, ACPE  

Μέλη: Μιχάλης  Λιπάκης Διεθνής Φωτογράφος - Κρήτη,  Παύλος Καπόγλου Διεθνής Φωτογράφος - Κρήτη

 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ζητηθούν από τους δημιουργούς των βραβευμένων και αναρτημένων έργων να δοθούν αυτά σε ψηφιακή μορφή ικανής ανάλυσης (αρχεία τουλάχιστον 10 ΜΒ) φέροντας το ονοματεπώνυμο του δημιουργού στην κάτω δεξιά γωνία για να τυπωθούν και να εκτεθούν σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Τα έργα που θα εκτεθούν, τόσο στην ψηφιακή όσο και στην έντυπη μορφή, θα περιέλθουν στην κυριότητα της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας ώστε να χρησιμοποιηθούν με την έγγραφη εξουσιοδότηση του δημιουργού στην υλοποίηση των σκοπών της (εκθέσεις, μπιεννάλε, διαγωνισμοί, καλλιτεχνικές συνεργασίες κλπ).

 

 

Επισκεφθείτε το μουσείο...

...ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της θάλασσας

Επικοινωνία

Ραψάνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1

Τ. +30.2510.240 668

Κ. +30.6977 391 605

Ε. nmkav.gr@gmail.com

Χάρτης

xartis

Είπαν για εμάς

Περιοδικό Αρχαιολογία & Τέχνες

Powered by Simple Web Design
Copyright © 2015 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας